Verksamhet

Köpings ridklubb bedriver verksamhet måndag till söndag och du är varmt välkommen att delta

• Ridlektioner - hoppning, dressyr och uteritter
  • Hästskötaraktiviteter
  • Privatlektioner
  • Tävlingar
  • Ponnyridning vid olika arrangemang
  • Ridning för ryttare med funktionshinder
  • Lektioner efter överenskommelse vid t ex möhippa, svensexa, 50-års firande, etc
  • Specialgrupper
  • Företagsridning

Du kan läsa mer om några av våra aktiviteter på denna sida.

Lektionsridning

Varje vecka kommer det ca 250 barn, ungdomar och vuxna till ridskolan för att rida lektion. Vi har lektionstillfällen för alla, från nybörjare till avancerade ryttare på tävlingsnivå. Lektionerna varvas dressyr och hoppning med några teorilektioner varje termin.

Vi har även några grupper som är speciellt inriktade på hoppning och dressyr.

Man kan börja på knatteridning om man är i åldern ca 3-5 år. Där rider man 30 min i veckan. Det finns en hel del att lära sig när man är nykomling på det här med hästar.

Ridavgifterna betalas per läsår, givetvis kan man delbetala, medlemsavgift i ridklubben är obligatorisk för att få utnyttja anläggningen. Då är du även olycksfallsförsäkrad under den tid som du rider och befinner dig i stallet.

Du hittar aktuella priser under rubriken "Avgifter" i menyn till vänster.

Pararidning

Syftet är att:

• kunna erbjuda människor med olika sorters funktionshinder möjlighet att genom ridning få stöd och hjälp i sin utveckling med utgångspunkt utifrån individen
  • genom olika ridövningar stärka ryttarens självkänsla, motorik, fysik, balans, koordination samt koncentration och uthållighet.
  • tillsammans med lugna och snälla hästar känna ömsesidighet och gemenskap och framförallt ha en trivsam stund i stallmiljö.

Prova på ridning

De första veckorna under hösten kommer vi inte erbjuda någon prova på ridning. Under hösten kommer vi ha ett nytt upplägg för prova på ridningen. Mer info kommer.

Om ni vill prova rida en ridlektion går det bra. Knattelektionerna kostar 110kr/gång och bokas i förväg på This is a mailto link

Välkomna!

Vill du veta mer är du alltid välkommen att maila oss på This is a mailto link

Uppdaterad: 05 JUL 2020 13:20