Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer lektionsridning


Regler/Riktlinjer lektionsridning

Medlemskap
Alla som rider på Köpings Ridklubb ska vara medlemmar. I medlemsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring via Folksam.   

Ridlektioner
Vi har lektioner måndagar till lördagar från nybörjare till rutinerade ryttare. I lektionstiden ingår upp och avsittning. Vid varje termin finns 2 teoritillfällen. I alla grupper ingår varierad ridning, på olika ridbanor, underlag och i skog och mark. En ämnesplanering finns på anslagstavlan i stallet och på hemsidan. I alla grupper finns det möjlighet att ta med egen häst.

På röda dagar eller skollediga dagar kan ridtiden ändras, din ridlärare meddelar vilken tid som gäller vid ändring av ridtiden. 

Vi erbjuder

Knatte – grupper för de mindre barnen, från 3 år och uppåt samt för barn som precis börjat rida.

Fortsättingsgrupp – för de barn och unga som rider i skritt och trav eller i alla gångarter, grupperna finns i flera olika nivåer.

Vuxna – riding för vuxna på olika nivå, från nybörjare till rutinerade ryttare.

Para – för ryttare med någon form av funktionsnedsättning erbjuder vi enskild ridning eller ridning i mindre grupp.

Specialgrupper - Specialgruppslektionerna är 60 minuter och maxantalet ryttare är sju stycken. Specialgrupper är för dig som vill rida mer inriktat, mot allround, dressyr eller hoppning.

Dressyrspecial innebär endast dressyr på lektionerna. Allroundspecial är samma upplägg som ordinarie ridgrupper, med både dressyr och hoppning.
Hoppspecial är hoppning och markarbete. För att rida i hoppspecialgrupp krävs att du rider två gånger i veckan. En ordinarie ridgrupp och en hoppspecialgrupp. I hoppspecialgrupperna erbjuds möjlighet till extern tävling på ridskolehäst, utefter ryttarens färdigheter där ridläraren alltid avgör.

Prova på ridning
När du börjar rida får du prova 3 gånger, därefter väljer du om du vill fortsätta, du får en fast ridplats och betalar för hela terminen. Väljer du att avstå betalar du för de 3 provade gångerna, enligt prislista för terminsavgift.

Avbokning
Avbokning av ridlektion skall ske via minridskola.se innan 13.00 vardagar och 8.00 lördagar. Avbokningar per mail eller sms/telefon godtas inte för igenridning. Igenridning sker i mån av plats och tillgång på hästar, vilket kan vara olika i olika perioder hur mycket platser för igenridning som finns. Igenridning ska ske inom 4 veckor från missad lektion. Alla igenridningar bokas via minridskola. Missad teorilektion kan ej ridas igen, du är välkommen att delta i annan grupps teori.

Cafeterian

Cafeterian drivs ideellt av klubbens medlemmar. Du som ridande har ett tillfälle per termin som du hjälper till att hålla cafeterian öppen. Se mer info på anslagstavlan i stallet. Det är viktigt att vi hjälps åt att hålla cafeterian öppen för att ge möjlighet för barn och vuxna att kunna köpa kaffe och mellanmål. Men också för att Försäldraföreningen snällt brukar bidra med viss del av cafeteriaintäkterna som ett värdefullt tillskott till inköp av utrustning till våra hästar.

Läs mer om:

Avgifter

Betalningsrutiner

Uppsägning

 

 

Uppdaterad: 19 MAJ 2022 18:04 Skribent: Josefine Ivarsson
E-post: Adressen Gömd
 
 
 
 

poTnsoTreTr

 Stort Tack till våra sponsorer

Spavm logo

 
 

logo-sidfoten.png

KBAB-Logo-500.png

 

 VILL DITT FÖRETAG SYNAS HÄR?

MAILA

 Jubileumsgalleriet
 
 

 

Väder Köping

Postadress:
Köpings RK - Ridsport
Erikslund
73198 Köping

Kontakt:
Tel: 0761668563
E-post: info@kopingsridklubb...

Se all info