Börja rida

Köpings Ridklubb erbjuder ridning för barn och vuxna från nybörjare till avancerade ryttare.

• Vi har plats för alla!
  • Nya grupper startas upp regelbundet och har du ridvana så kan det finnas en lämplig grupp redan nu.
  • Vi har grupper för barn från 3 år.

Klädd för ridning:

• Hjälm - Finns att låna
  • Säkerhetsväst  - Finns att låna på klubben.
  • Stövlar/skor -En sko eller stövel med liten klack, ca 1cm. Dock ej för grov.
  • Byxor – Mjuka byxor utan söm på insidan.
  • Handskar - För att slippa skav på fingrar samt bättre grepp om tygeln. Handskarna måste vara mjuka och följsamma.
  • Tröja eller jacka utan luva

Hur går en lektion till?

• Du bör vara i stallet minst 20 minuter innan din lektion börjar.
  • Bredvid sadelkammaren finns en anslagstavla där det sitter en lista över dagens grupper, tider, namn samt vilken häst du ska rida.
  • Om hästen inte går lektionen före så ska du borsta, sadla och tränsa inför din lektion.
  • I lektionstiden ingår det upp- och avsittning, fixa stigläder och utrustningskontroll.

Hur gör jag klar min häst inför ridlektion?

• Innan du går in till hästen, gör den uppmärksam på att du är på väg.
  • Om hästen står i box sätt på den grimman som hänger utanför och sätt fast hästen.
  • Borsta och kratsa hovarna, rykta gärna en stund på båda sidorna, det gillar hästarna och du blir uppvärmd inför lektionen.
  • Sätt på benskydd, sadla och tränsa.
  • Är du ovan så fråga om hjälp. Det finns duktiga stallvärdar i stallet som gärna hjälper dig. Tänk på att spänna sadelgjorden försiktigt i stallet, spänner ordentligt gör vi vid uppsittning.

Om din häst ska gå in i stallet efter din ridlektion.

• Efter din lektion så leder du in din häst i stallet.
  • När du kommer in i spiltan/boxen så tränsar du av och sätter fast hästen.
  • Sadla av och ta av benskydden.
  • Rengör bettet med vatten, borsta rent benskydden, torka rent sadel och träns med svamp och sadeltvål. Sätt fast benskydden på sadeln.
  • Rykta och borsta hästen, kratsa hovarna.
  • Behöver du hjälp så fråga någon av stalltjejerna.

Funderar du på något?

Oroa dig inte vår Jag, hästen & Stallet utbildning där vi i lugn och ro går igenom alla momenten ingår i din rid utbildning.

Uppdaterad: 2017-09-04 11:50