Börja rida

Foto:Åsa Björk

Köpings Ridklubb erbjuder ridning för barn och vuxna från nybörjare till avancerade ryttare.

• Vi har plats för alla!
  • Nya grupper startas upp regelbundet och har du ridvana så kan det finnas en lämplig grupp redan nu.
  • Vi har grupper för barn från 3 år.

Du anmäler dig lättast till lektioner

• genom att fylla i dina uppgifter på minridskola.se. Längst ner på sidan står det "jag vill bli medlem och/eller ställa mig i k för ridning." klicka där. Min ridskola är vårt administartionsprogram och du kommer automatiskt med i kölistan och vi kontaktar dig när det finns plats.
  • Det går också bra att ringa till ridskolan 076-166 85 63 eller maila This is a mailto link
  • innan du binder dig för en hel termin kan du välja att prova tre gånger, om du inte vill fortsätta efter de tre gångerna så betalar du endast för de gångerna du ridigt. Väljer du att fortsätta har du din plats i gruppen och betalar för hela terminen.

Klädd för ridning:

• Hjälm - Finns att låna
  • Säkerhetsväst  - Finns att låna på klubben.
  • Stövlar/skor -En sko eller stövel med liten klack, ca 1cm. Dock ej för grov.
  • Byxor – Mjuka byxor utan söm på insidan.
  • Handskar - För att slippa skav på fingrar samt bättre grepp om tygeln. Handskarna måste vara mjuka och följsamma.
  • Tröja eller jacka utan luva

Hur går en lektion till?

• Du bör vara i stallet minst 20 minuter innan din lektion börjar.
  • Bredvid sadelkammaren finns en anslagstavla där det sitter en lista över dagens grupper, tider, namn samt vilken häst du ska rida.
  • Om hästen inte går lektionen före så ska du borsta, sadla och tränsa inför din lektion.
  • I lektionstiden ingår det upp- och avsittning, fixa stigläder och utrustningskontroll.

Hur gör jag klar min häst inför ridlektion?

• Innan du går in till hästen, gör den uppmärksam på att du är på väg.
  • Om hästen står i box sätt på den grimman som hänger utanför och sätt fast hästen.
  • Borsta och kratsa hovarna, rykta gärna en stund på båda sidorna, det gillar hästarna och du blir uppvärmd inför lektionen.
  • Sätt på benskydd, sadla och tränsa.
  • Är du ovan så fråga om hjälp. Det finns duktiga stallvärdar i stallet som gärna hjälper dig. Tänk på att spänna sadelgjorden försiktigt i stallet, spänner ordentligt gör vi vid uppsittning.

Om din häst ska gå in i stallet efter din ridlektion.

• Efter din lektion så leder du in din häst i stallet.
  • När du kommer in i spiltan/boxen så tränsar du av och sätter fast hästen.
  • Sadla av och ta av benskydden.
  • Rengör bettet med vatten, borsta rent benskydden, torka rent sadel och träns med svamp och sadeltvål. Sätt fast benskydden på sadeln.
  • Rykta och borsta hästen, kratsa hovarna.
  • Behöver du hjälp så fråga någon av stalltjejerna.

Uppdaterad: 12 AUG 2018 16:33