Policy för sociala medier

Policy för Sociala medier Köpings ridklubb

Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar som representerar Köpings ridklubb avseende sociala medier.

Du representerar alltid Köpings Ridklubb, både den tid som du befinner dig på och omkring Köpings Ridklubbs anläggning samt i andra situationer utanför anläggningen.

Policyn riktar sig även till personer som inte är medlemmar men som vistas på anläggningen eller deltar i aktiviter som är anordnade av Köpings ridklubb.

Exempel på sociala medier är Facebook, Instagram, Snapchat och Twitter, foto- och videosajter som Flickr och Youtube samt bloggar.

Förhållningsregler

• Visa respekt, även när du sitter bakom en skärm, utryck dig inte annorlunda än du skulle gjort i ett samtal med personen.
  • Publicera, skicka eller dela aldrig något som kan skada, kränka eller såra en annan person.
  • Fråga alltid personen om lov innan du filmar eller tar kort som du vill dela i sociala medier.
  • Om du ser eller upplever budskap eller andra tveksamheter på sociala media, uppmärksamma personal eller förtrondevalda.
  • I övrigt gäller begränsad användning av mobiler i stallet av säkerhetskäl.

Köpings ridklubb skall vara en plats där vi värnar om varandra och våra hästar.

Alla ska känna sig trygga på Köpings ridklubb och ingen ska behöva utsättas för negativa handlingar i verkligheten eller på sociala medier. På Köpings ridklubb skall de positiva vara det som syns och hörs!

Ladda ner policyn i PDF format - kort verision som ovan. Klicka HÄR.

Läs hela verisionen av policyn HÄR.

Uppdaterad: 21 FEB 2018 22:33
Skribent: Josefine Ivarsson