2017-03-26 18:10
  • Uppdaterad: 2017-03-26 18:15

Information till medlemmar i Köpings ridklubb.

För att minska den ryktesspridning som råder sedan informationen om omorganisationen tillkännagavs vill styrelsen härmed klargöra följande.

Som Ni alla kunde läsa i den information som lades upp på ridskolans sociala medier i onsdags redovisade Köpings Ridklubb 2016 ett stort underskott.

Styrelsen vidtog under den andra delen av året flera åtgärder för att vända den nedåtgående trenden. När styrelsen under slutet av 2016 insåg att dessa åtgärder inte skulle räcka tog sittande styrelse beslutet om en omorganisationen. Då vi vid den tidpunkten var mitt i processen att rekrytera en verksamhetschef beslutades också att vänta med omorganisationen tills denne var på plats och kunde vara med och utforma organisationen.

Verksamhetschefen har enligt alla regler, lagar och avtal presenterat och förhandlat omorganisationen med berörd fackförening. I samråd med den berörda fackföreningen bestämdes att de uppsagda medarbetarna skulle erbjudas möjligheten till arbetsbefrielse under uppsägningstiden, vilket de också har blivit. Vi beklagar att en del medlemmar anser informationen otillräcklig och såväl verksamhetschefen som styrelsen kommer att göra en utvärdering av vad som skulle kunna gjorts annorlunda. Styrelsen har fullt förtroende och står till hundra procent bakom verksamhetenschefen.

Styrelsen har förstått att det spekuleras vilt i hur urvalsprocessen gått till. Vi hoppas att alla förstår att vi inte har möjlighet att delge någon information kring enskilda medarbetare och inte heller varje tanke kring omorganisation på grund av sekretess.

Styrelsen accepterar inte att enskilda medlemmar "attackerar" vår personal på deras arbetsplats då de inte har något med beslutet om omorganisationen att göra. Vi accepterar inte heller att man är aggressiv, högljudd och skriker i stallet.

Styrelsen har ingen ytterligare information att delge och anser därmed diskussionen kring omorganisationen avslutad. Styrelsen har inte möjlighet att vidare svara på enskilda mail i frågan.

Med vänliga hälsningar Styrelsen, Köpings Ridklubb

Skribent: Maria Eriksson